Zeg maar gewoon Peet!

Hi, ik ben Petra de Jong, ofwel Peet. Ik hou van de natuur en ben gek op dieren, vooral van paarden en honden. Zelf heb ik twee Welsh pony’s gehad: Kristel en Mabella. Twee totaal verschillende pony’s waarvan ik van beiden veel heb geleerd. Na de paardentijd kreeg ik een nieuwe passie fotografie. In het begin fotografeerde ik voornamelijk paarden en honden, dit breid zich nu rustig uit naar lifestyle en landschap.  Zolang het buiten is vind ik bijna alles leuk om te fotograferen. Mijn doel met fotograferen is om met mijn camera de perfecte foto te maken zodat deze nauwelijks nabewerkt hoeft te worden.

Scott, een echt maatje 

In het voorjaar 2022 is Scott in m’n leven gekomen. Scott is een vrolijke en ondeugende Nova Scotia Duck Toller retriever, ofwel een Toller. Het is van oorsprong een jachthond, hij is gek op water, ballen en zoekspelletjes.

Scott gaat vaak mee met foto’s maken en gelukkig vindt hij he leuk om zelf op de foto te gaan. Fotografie is een grote passie van mij en ik hou van veel licht in mijn foto’s. Voor mij werkt een foto als een magneet, de foto trekt je aandacht of niet, smaken verschillen nu eenmaal. 

Scott, een echt maatje 

In het voorjaar 2022 is Scott in m’n leven gekomen. Scott is een vrolijke en ondeugende Nova Scotia Duck Toller retriever, ofwel een Toller. Het is van oorsprong een jachthond, hij is gek op water, ballen en zoekspelletjes.

Scott gaat vaak mee met foto’s maken en gelukkig vindt hij he leuk om zelf op de foto te gaan. Fotografie is een grote passie van mij en ik hou van veel licht in mijn foto’s. Voor mij werkt een foto als een magneet, de foto trekt je aandacht of niet, smaken verschillen nu eenmaal. 

“PeetMagneet omdat alles werkt als een magneet”

De overstap

Na jaren financieel administratief werkt gedaan te hebben werd ik me bewust dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging, iets wat me meer voldoening geeft en niet meer de hele dag op kantoor. De eerste stap was Reiki 1 en 2, hierna volgde de HBO opleiding energetisch therapeut, een opleiding bestaande uit de modules magnetiseren, NLP en hypnotherapie / regressie. Op dit moment ben parttime werkzaam bij een klein bedrijf op de financiële administratie, dit is goed te combineren met het magnetiseren en fotografen, voor mij de ideale combi.

Diploma’s en certificaten

De natuur is zo mooi

Sinds mijn vakantie in IJsland zijn mijn ogen voor de natuur geopend, de natuur en het Noorderlicht. Nu zie ik ook hoe mooi Nederland is en hierdoor ben ik in mijn vrije tijd steeds meer in de natuur te vinden, lekker wandelen en je ziet wel wat er op je pad komt. Het leuke is dat je nooit weet wat je tegen komt en de dieren gaan hun eigen gang, ze zijn niet te regisseren. Deze vorm van fotograferen is voor mij het allermooist. Sinds kort is mijn werk te vinden bij werk aan de muur. Als je mijn werk mooi vindt dan kun een wanddecoratie bestellen, in de afmeting en het materiaal wat bij jouw past. 

Van nature draai ik alles om

Door m’n dyslexie ben ik heel onzeker geweest, het liefst was ik onzichtbaar aanwezig, onopvallende kleding om vooral niet op te vallen. Gelukkig ben ik nu zelfverzekerd en durf ik me zelf in kleur te laten zien, sterker, ik hou wel van kleur. Het mooiste is dat ik juist door mijn gevoeligheid en dyslexie meer zelfvertrouwen heb gekregen.

Ook met fotograferen draai ik het om, ik hou de zon voor me en fotografeer dus met tegenlicht. Hierdoor krijg je niet van die dicht geknepen ogen op de foto. Als de zon schijnt dan zie je dat mooi in het haar van de persoon, of in de vacht van het dier.

“Een magneet trekt aan en stoot af”

Spiritualiteit

Ik heb altijd geweten dat er meer is tussen hemel en aarde maar ik ben er nooit naar opzoek geweest. Ik voel me helemaal niet spiritueel, of zweverig, ik doe gewoon mijn ding. Mediteren en yoga is niet aan mij besteed. Gezelligheid kent geen tijd en op een feestje en drink graag een biertje of wijntje. Met gezond eten hou ik me niet bezig, ik eet gewoon waar ik trek in heb en een stuk vlees mag zeker niet ontbreken.

Hierdoor twijfelde ik of dit wel de goede richting voor mij was. Op een gegeven moment hoorde overal waar ik kwam het nummer van Lenny Krevitz “Are you gonna go my way”.  Dit duurde een paar dagen en dat had ik echt nodig om de beslissing te durven maken. Als ik nu ergens antwoorden op zoek dan geef ik m’n vraag gewoon aan het universum, daarna laat ik het los, het antwoord komt meestal vanzelf naar mij toe, doordat iemand iets tegen me zegt of door een liedje op de radio.

Ik hou van  kleuren

Ik ben gek op kleuren, in foto’s maar ook in huis en in kleding zie ik graag een kleurtje. In mijn foto’s probeer ik een eenheid te creëren met kleur erin. Kleuren hebben een helende werking, hiervan ben ik me de laatste jaren steeds meer bewust van geworden. De kleur van kleding kan op een dag heel veel doen. Als de kleur op de muur niet meer fijn voelt “verander dan de kleur”.

Muziek is het beste medicijn voor hart en  ziel. 

Veel liedjes zijn vanuit het hart geschreven, als je naar de tekst luistert dan kun je er vaak een boodschap uit halen. Muziek is een trigger, het raakt je, maakt je bewust en het helpt je genezen. Zoals The Doobie Brothers zingen:

“Music is a doctor
Makes you feel like you want
Listen to the doctor
Just like you ought to
Music is the doctor of my soul”

Hoe ik het zie

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit om of god wel of niet bestaat. Het gaat erom dat je het Goddelijke in je zelf vind, want iedereen heeft een god in zich. Je bestaat uit een drie eenheid van lichaam /  geest en ziel. Dit is een driehoek, die met elkaar verbonden is, ze kunnen niet zonder elkaar. De ideale balans is dus 3x 33,33%. De ziel is verbonden met je hart, waar je gevoel zit en je geest met je gedachtes, die ontstaan door te denken. Als dit te lang uit balans is dan kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Veel mensen zoeken naar de weg van het hoofd naar het hart. “Wie zoekt die blijf zoeken” Draai het om:

“Denk met je hart en handel naar je verstand”

De ziel komt uit een (Godelijke) bron, via die bron ben je in staat verbinding met elkaar te maken. Telepathie ontstaat dus doordat iemand vanuit zijn hart aan iemand denkt. Onbewust voelt de andere persoon dit en belt hem bijvoorbeeld op. De verhouding van je driehoek is veel belangrijker dan hoe groot hij is. Als de verhouding goed is dan kun je er een mooie cirkel omheen maken. 

Hoe raar het ook klinkt, je hebt maar een zekerheid in je leven en dat is dat je eens komt te overlijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ik ben van mening dat hoe meer jouw driehoek in balans is, hoe beter contact je hebt met je innerlijke stem die zegt “doe dit niet” of juist volg je hart en ga die kant op. Hoe beter je luistert naar je innerlijke stem des te meer tekens je zult ontvangen. 

De kracht van gedachtes

alles werkt als een magneet en de kracht van gedachten is heel sterk. Gedachtes staan in verbinding met je ziel en je ziel bepaald je levenspad. Door gedachtes kun je manifesteren, het is heel goed om bewust te worden van je gedachtes. 

De meesten mensen denken na over wat ze tegen een ander zegen, vanuit het principe  “je mag alles denken maar je kunt niet alles zeggen” Woorden zijn niets anders dan klanken om iets uit te drukken. Het gaat altijd om de gedachten die erachter zit. Het woord “sorry” komt echt niet aan als je er geen spijt van hebt. 

Negatieve gedachtes zijn niet fijn. Meestal komt dit door een opmerking van iemand anders waardoor jij de hele dag uit je doen bent. De kunst is om een ander daarin in z’n waarde te laten want het is zijn gedachten. Als iemand kwaad is dan wil diegene vaak zijn kwaadheid aan de ander geven, bijvoorbeeld door invloed uit te oefenen door een gemene opmerking te plaatsen. Vaak gaan we in discussie waardoor je zijn kwaadheid bij je laat komen en tot je neemt of zelfs helemaal overneemt. De ander is het kwijt en jij hebt door die ene opmerking de hele dag een rot dag. 

Positieve gedachtes voelen altijd beter dus richt je aandacht daarop en blijf niet in het verleden hangen. Iedereen heeft wel eens een baal dag waarbij niets lukt, probeer de volgende dag weer met je goede been uit bed te stappen.

Tips voor goede energie

  • Wees je bewust van je gedachtes “alles werkt als een magneet”
  • Alles wat je een ander geeft krijg je terug, tenzij het ten koste gaat van jezelf
  • accepteer dat jij en andere fouten mogen maken. Er komt vanzelf weer een nieuwe kans.
  • Zie je probleem als een uitdaging, loop er niet voor weg maar los het op.
  • Vrienden kies je uit, familie niet, je kunt ze ziet veranderen, je kunt wel leren om ermee om te gaan.
  • Je bepaald zelf door welke kleur bril je kijkt, zie het glas halfvol.
    Hou rekening met een ander, zorg ervoor dat je jezelf recht in de ogen kan kijken.