Wat is magnetiseren

Magnetiseren is het doorgeven van energie, waardoor het zelfhelend vermogen van lichaam en geest wordt geactiveerd, waardoor de blokkades, die in het lichaam opgeslagen zijn loskomen en worden opgeheven. Dit is een natuurgeneeswijze, die al duizenden jaren oud is. 

Mensen en dieren kunnen in hun leven bokkades oplopen, omdat gevoelens, emoties en trauma’s niet volledig verwerkt worden. Door het opstapelen van blokkades in het lichaam ontstaat er een disbalans, waardoor klachten en ziektes kunnen optreden. Vooral na de eerste behandeling kunnen de klachten iets verergeren, dit is afhankelijk van de klacht, ook moeheid komt vaak voor. Dit duurt niet langer dan een paar dagen, hierna zal je fitter worden, meer energie krijgen waardoor je goed in je vel zit. Het is alsof ik een motor opstart waarna ik er nog een paar keer benzine bijvul zodat hij goed blijft draaien.

Door de corona ben ik me vooral gaan richten op het behandelen op afstand, energie kent geen grenzen. Alleen bij paarden die in de buurt staan kom ik nog langs, via mijn handen geef ik de energie door aan het paard en hierbij werk ik volledig op mijn intuïtie. 

Magnetiseren voor mens en dier bij:

 • langdurige corona klachten
 • burn out, lusteloosheid / weinig energie
 • spanning, stress, angst, slaapproblemen
 • acceptatie van verandering
 • gedrag en communicatie problemen
 • terugkerende blessures
 • onverklaarbare gezondheidsklachten
 • rijproblemen met paarden
 • andere klachten, neem dan contact op
PeetMagneet magnetiseren

Magnetiseren voor mens en dier bij:

 • langdurige corona klachten
 • burn out, lusteloosheid / weinig energie
 • spanning, stress, angst, slaapproblemen
 • acceptatie van verandering
 • gedrag en communicatie problemen
 • terugkerende blessures
 • onverklaarbare gezondheidsklachten
 • rijproblemen met paarden
 • andere klachten, neem dan contact op
PeetMagneet magnetiseren

Het aantal behandelingen

Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig, genezen is ook een proces en dat heeft tijd nodig. Ik begin altijd met twee behandelingen met twee weken tussen de behandeling. Na twee weken kijken we waar we staan en of er nog meer behandelingen nodig zijn. Het kan zijn dat de behandeling niet het gewenste resultaat met zich meebrengt, ik zal de behandeling in dat geval niet voortzetten. Meestal is er dan iets aan de hand waar een oplossing voor gevonden moet worden, bijvoorbeeld een die paard alleen staat en zich eenzaam voelt.

Preventief behandelen

Magnetiseren heeft geen ongunstige bijwerkingen en steeds meer mensen staan open voor deze vorm van therapie. Zelfs in de sportwereld wordt het preventief ingezet om tot een betere prestatie te komen. Het voordeel van preventief behandelen is dat blokkades niet meer de kans krijgen om op te stapelen. Ook een voordeel is, dat na een paar behandelingen de tijd tussen de behandelingen steeds iets langer kan zijn. Van een maal in de twee weken, naar een maal per maand, naar eens per zes weken, naar eens per acht weken.

“Iemand die goed in zijn vel zit zal altijd beter presteren” 

Kleuren hebben een helende werking

Magnetiseurs werken met energie en in ons lichaam bevinden 7 chakra’s, dit zijn energiecentra in door je lichaam lopen. Blokkades in deze energiestromen kunnen zorgen voor geestelijke en lichamelijke klachten. 

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je chakra’s in balans zijn. De specifieke kleuren van de chakra’s kunnen je hiermee helpen. Zelf kun je dit ook versterken door bewust te denken “welke kleur ga ik vandaag dragen of past de kleur in m’n huis wel bij me”.

Petra de Jong

De spiegel van je ziel.

Het komt steeds meer voor dat een dier of een kind je spiegeld. Hiervan zijn we ons vaak niet bewust. Dit gebeurt om ons te helpen het probleem waar we mee lopen zichtbaar te maken zodat we er mee aan de slag kunnen gaan.

Muziek is het beste medicijn voor hart en  ziel. 

Muziek is een trigger, het raakt je, maakt je bewust, geeft je kracht en het helpt je genezen.

 

 

Werkwijze magnetiseren op afstand voor mens & dier

Energie kent geen grenzen, voor een behandeling maakt het niet waar iemand woont, Nederland, België of aan de andere kant van de wereld, niets is te ver.  Door middel van een foto is een behandeling op afstand voor mens en dier mogelijk. Na een kennismakingsgesprek zal ik starten met de behandeling en als ik klaar ben met de behandeling zal ik wederom contact opnemen.

Belangrijk is dat ik toestemming heb voor de behandeling, want iemand tegen zijn wil behandelen zal geen resultaat bieden. Het wel of niet geloven in magnetiseren heeft geen invloed op de behandeling. Als er na twee behandelingen geen verbetering zichtbaar is dan heeft het geen zin om verder te behandelen.

Voor een optimale behandeling is het belangrijk dat je lichaam is bijgekomen van een zware inspanning zoals werk of sport. Zorg ervoor dat je tijdens de behandeling op een  rustige plaats bent, bijvoorbeeld op de bank met een muziekje of voor de tv, of  gewoon even lekker op bed gaan liggen. Kinderen en baby’s kan ik tijdens het slapen heel goed behandelen.

De meeste mensen ervaren tijden een behandeling het volgende;

 • Tintelingen
 • Kou (tocht) of juist warmte
 • Geborrel in de buik

Er zijn ook mensen die niets voelen. Na de behandeling raad ik zware arbeid en sporten af. Het kan zijn dat je de na de behandeling wat vermoeid of verstijfd bent of dat er emoties loskomen. Dit is meestal de volgende dag over. Drink de eerste paar dagen na de behandeling een paar glazen water, dit is belangrijk omdat hierdoor de afvalstoffen die loskomen het lichaam verlaten.

Aangesloten bij:

Werkwijze magnetiseren op locatie paarden

De behandeling vindt plaats op een rustige, voor het paard vertrouwde plek. Ik begin met een korte voorbespreking, waarna ik direct met de behandeling begin. Tijdens de behandeling focus ik mij volledig op het paard. Ik begin altijd bij het hoofd en werk via mijn intuïtie. Het paard geeft meestal zelf aan, waar ik naar toe moet met mijn handen.

Vaak zie je na een paar minuten al een verandering bij het paard: ontspanning, geeuwen, smakken, borrelende geluiden bij de buik en winden. 

De behandeling duurt ongeveer 60 minuten inclusief voor- en nabespreking. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de klacht. Ik begin altijd met 2 twee behandelingen, dit met twee weken tussen de behandeling. Daarna kijken we of er nog meer behandelingen nodig zijn. 

Spiegel

Veel mensen kopen een paard met hun hart, doordat het hart geheeld wil worden kan het zijn dat je paard een spiegel is. Jouw  paard dient dan als spiegel om jouw te laten zien wat er uit balans is.

De kracht van gedachtes

De meeste paarden willen werken en proberen mee te denken, ze lezen als het ware je gedachtes. Om een goede combinatie te vormen is het belangrijk hier rekening mee te houden. Als je angst voelt bij een hindernis zal het paard waarschijnlijk weigeren waarna hij vaak gestraft wordt. Als het paard vaak gestraft wordt voor het meedenken dan zal het paard vanzelf mee stoppen met het meedenken. Het paard voelt zich niet serieus genomen waardoor je in een neerwaartse negatieve spiraal terecht komt wat ten koste gaat van de band en relatie met het paard.   

Anderzijds zal het paard zich bij een goede band zich steeds meer en beter gaan afstemmen op de ruiter. Hierdoor groeit de combinatie en kan veel voordeel behaald worden. Als paard en ruiter goed op elkaar zijn afgestemd dan weet een paard welke hindernis de ruiter in gedachten heeft en is hierdoor veel makkelijker te sturen. Een paard kan echt een parcours die de ruiter in z’n hoofd heeft overnemen.

Dit is alleen te bereiken vanuit wederzijds vertrouwen en respect. Paarden zijn geen robots en paarden mogen net zoals mensen fouten maken om te leren. Paardrijden is voelen, richt je op je gevoel, ben je bang, zenuwachtig of twijfel je, grote kans dat het paard dit van je overneemt. Als het niet aan jouw ligt maar aan het paard voel dan wat het paard nodig heeft om datgene te bereiken wat je graag zou willen.

Magnetiseren Petra de Jong

Laat je leiden door je gevoel,

Er zijn altijd meerdere opties en jij als ruiter kan het beste voelen wat je paard nodig heeft. Als een paard angst heeft voor een hindernis dan zou je vanuit het leiderschap het paard kunnen dwingen te springen of de hindernis gewoon twee gaatjes lager zetten zodat het paard zich gehoord voelt en vertrouwen krijgt. De keuze is aan jouw.

“focus je op de eenheid i.p.v het leiderschap”

Winnen winnen en winnen,

Om te winnen heb je een winnaars mentaliteit nodig, paarden in de sport hebben meestal deze mentaliteit. Als het paard dan ook nog samen met de ruiter de prijs in ontvangst mag nemen dan weten ze heel goed dat ze hebben gewonnen. Een blije ruiter, een groot applaus, veel complimentjes en een ereronde. Dit doet echt iets met het paard waardoor sommige paarden nog fanatieker en hierdoor “te heet” worden. Ze willen te graag winnen en verliezen de focus met de ruiter. Hierdoor willen ze bijvoorbeeld te snel gaan bij een barrage waardoor ze slecht zijn te sturen en fouten gaan maken. Magnetiseren kan ervoor zorgen dat het paard zich op de ruiter blijft focussen.

Tegenwoordig gebeurt het vaak dat een ruiter zo graag wil winnen, dat ze onbewust te veel druk bij het paard neer legt waardoor het paard volledig geblokkeerd raakt en geen plezier meer heeft in de wedstrijden. Hierdoor raakt de ruiter gefrustreerd, iets wat ook weer doorwerkt naar het paard. Om uit die neerwaartse spiraal te komen en weer een goede combinatie te worden zal de ruiter haar focus moeten aanpassen. Doormiddel van NLP zal ik de ruiter inzichten geven zodat het weer een eenheid wordt. 

NLP Neuro Linguïstisch  programmeren 

Neuro linguïstisch programmeren ofwel NLP is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. NLP is methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie.

Ik ben geen dierenarts, stel geen diagnose en geef geen medisch advies.
Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts!

Tarieven magnetiseren

 • € 60,- behandeling van een paard op locatie +/- 60 minuten. € 50,-  behandeling paard op afstand via een foto. 
 • € 50,- per behandeling van een paard bij vijf of meer behandelingen. Ideaal voor sportpaarden in het wedstrijdseizoen.
 • € 35,- behandeling huisdier op afstand via een foto +/- 30 minuten. 
 • € 35,- behandeling persoon op afstand via een foto +/- 30 minuten.
 • € 75,- combinatie-behandeling, een behandeling voor ruiter en een behandeling voor het paard.

Belangrijke informatie

 • U kunt de behandeling telefonisch of per mail kosteloos tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan onze afgesproken tijd annuleren.
 • Het geven van energie kent geen negatieve gevolgen, PeetMagneet ofwel Petra de Jong is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen tijdens en na de behandeling.
 • Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW en exclusief reiskosten.

Reiskosten

 • De reiskosten zijn € 0,25 per km en worden gerekend vanaf postcode 2265 AD.
 • Binnen 10 km vanaf postcode 2265 AD worden geen reiskosten berekend.
 • Als er meerdere paarden op één stal worden behandeld, dan worden de reiskosten gedeeld.

Diploma’s en certificaten

“Magnetiseren  geeft me energie en voldoening,  keer op keer sta ik versteld van de resultaten” 

Reviews

Ontzettend blij met de hulp van Petra. Ze heeft me van zowel vermoeidsheidsklachten door corona als pijn/spanningsklachten af geholpen. Ze maakt altijd snel tijd voor me, de communicatie is top en het is heerlijk dat het gewoon op afstand kan. Ik ben mega blij dat ik mijn dagelijkse dingen weer kan doen zonder vermoeid te zijn!

Marit Hilarius

Heel blij en verrast ben ik met de resultaten van het behandel traject van Petra. Ietwat sceptisch aan het begin, maar zodra ik toch duidelijk verschillen merkte bij mijn paard na de behandeling was ik overtuigd. Petra heeft mij een hoop inzichten geboden waar ik zeker mee verder kan. Ik ben heel dankbaar en blij met de behandeling en begeleiding die Petra mij geboden heeft!

Naomi Beckers

Aangesloten bij: